Rävar, teckningar, strategier & dubbelteckning

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började dagen med ett nytt ordspråk och sedan läste vi  vidare i Pax-boken. Idag fick de ett eget A3 där de nu under resten av boken får skapa sitt eget collage genom att rita medan Marie läser.
Sedan hade vi en mattestund i helklass där vi nu påbörjade kapitel 2. Det kapitlet handlar om strategier vid subtraktion, se bild. Barnen jobbade på bra, detta är ju saker som vi jobbat med tidigare men nu i ett större talområde.
Efter lunch så förflyttade vi oss tillbaka till ettans början och den första bok som vi läste då, ”Livet i Bokstavslandet”.
Vi pratade om handlingen och framförallt vokalhuset. I vokalhuset så bor vokalerna på två våningar, den nedre där bor vokalerna som låter som i alfabete och på den övre våningen så bor vokalerna som blivit andfådda av att gå uppför trappan. Vi kallar vokalerna uppe- och nerevokaler. Uppevokalerna vill oftast ha sällskap av två konsonanter efter sig, och på detta sätt övade vi idag dubbelteckning(något som jag ser att många tycker är klurigt). Sedan är ju svenskan ett språk fullt av undantag, men detta kan ändå vara en bra riktlinje. Jag tipsade även om mitt eget bästa trix när jag blir osäker på stavningen nämligen att skriva ordet på de två eller tre sätt som jag tror att de kan stavas på och sedan låta ögat avgöra vilket som ser bäst ut. Sista stunden fick de sina matteläxböcker (2b) för nu tänker vi att vi jobbar klart med dessa i skolan. Nästa matteläxa blir ur läxbok 3a och med avsnitt som vi just nu jobbar med.
Nu håller de precis på att avsluta NTA med David där de idag jobbat med uppdrag 8.

Samarbete och dokumentation är viktiga delar i NTA-arbetet.

Imorgon är det torsdag och idrott, ny läxa, engelska mm. Ses då!
//Fröken C

2 reaktion på “Rävar, teckningar, strategier & dubbelteckning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *