Förkortningar & spel

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började dagen med svenska och att arbeta med förkortningar, dess betydelse och hur man skriver dessa.
Efter rasten var det egentligen tänkt att ha halvklass matte, men vi fick bygga om schemat lite idag eftersom David var hemma med sjukt barn. Vi hade därför en skön ”göraklart julkalender” och ”komma ifatt med alltmöjligt-stund”. Många blev helt klara och fick då Bingla innan vi ägnade en stund åt att minnas tillbaka och repetera det vi jobbade med under vårt resetema. På torsdag blir det samma innehåll för grupp öst.
Efter ett fint genomfört klassråd så hade vi helklass matte då vi ägnade oss åt att lära oss spelet ”Närmast tusen”, se regler och spelplan i fotocollaget(och detta spel kan man ju faktiskt spela utan spelplan bara mna har ett papper, en tärning och en penna). Kul och nyttigt spel där elevernas kunskap om de olika talsorterna visar sig.
Sista stunden är just nu och Marie läser vidare i berättelsen om Pax. Många ritar och målar samtidigt och vår lilla konstutställning längst ned i klassrummet växer.
Ses imorgon!
/Fröken C

2 reaktion på “Förkortningar & spel

  1. Jonas

    Vilken bra första dag på veckan. Det är mycket som ska göras klart inför terminsavslutning.// Jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *