Vecka 46 i bilder…

Skrivet den av


Hej bloggen,
Veckan har bara rusat iväg och det gör skoldagarna också…inser att det imorgon bara är 25 skoldagar kvar denna termin😱! Har inte alls hunnit med bloggen, men det betyder inte att vi inte gjort något här! Tvärtom, vi har verkligen jobbat på, mycket matte där vi jobbar med att lära oss/repetera olika strategier kring hur man löser uppgifter i addition.

Vi har också fortsatt med vårt arbete med ”Jul hos familjen Stenlund”, ett arbete som verkligen uppskattas av barnen och vi ser fram emot att den blir färdigställd och att vi snart får börja läsa ur denna.
På Gulans halvklasser har Kattis äntligen fått återuppta samarbetsövningar och ”höjdpunkter och bottennapp”. David har påbörjat att med hjälp av iPads och ”Scratch” programmera tillsammans med barnen. Verkligen uppskattat, så det fortsätter vi med nästa vecka!
Fröken C ville ju inte vara sämre så hon grävde fram lite olika övningar där vi jobbar med programmering fast med papper och penna. Även det var riktigt roligt.
Idag har vi haft engelska och arbetat klart med kapitlet ”body”, barnen fick jobba parvis och ge instruktioner till varandra samt öva på olika fraser. De jobbade så fint så jag har lovat bonusengelska imorgonbitti, då vi ska titta på ”The game”.
I måndags mailade jag om det bokbyte som Malena på skolbiblioteket dragit igång, de som har med sig böcker kommer att få gå dit och byta imorgon efter rasten. De som inte vill får läsa, det är ju ändå ”Barnboksveckan”. På tal om att läsa, just nu läser Marie på ordentligt i boken om räven Pax, vi vill ju försöka färdigställa denna innan vi påbörjar julboken. Under tiden som hon läser så ritar barnen små bilder och dessa har vi nu hängt upp längst bak i klassrummet, kika gärna in och titta!
Nu kallar konferensen så vi ses imorgon!
//Fröken C

Verkligen fina bilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *