Igår & idag!

Skrivet den av


Hej bloggen,
Igår, måndag så rättade vi till förra veckans schemablunder så nu har båda grupperna fått skriva kapitel två i ”Den magiska dörren” men också fått ha den efterlängtade ”Enskede gottebod”.
I samband med skrivuppgiften som handlade om ett brev så talade vi om ett brevs innehållsdelar, kuvert, porto, adress, postnummer, postort, avsändare mm.
Vi började också med vår nya högläsningsbok, ”Min vän Pax”. En historia om en pojke och en räv. Ska bli spännande att läsa vidare på den.
Idag grejade vi igen :)! Vi började med att titta på en rebus och gemensamt lösa den för att sedan lyssna och titta på presentationen om orkaner. En gemensam tankekarta och sedan fick de skriva fem meningar och rita en bild.
Lite matte, lite musik och en effektiv göraklartstund hann vi också med.
Frågorna kring vem som egentligen vann Joggardagen har cirkulerat och idag hade alla fyllt i sina klassers resultat…och då blev det klart att vår kära grannklass 3 B tog hem segern och vandringspriset. Grattis säger vi till dem och vi får vara nöjda med vår gemensamma insats, vi kom ju i alla fall på en glädjande andraplats!
Imorgon börjar utvecklingssamtalen, läs gärna det skriftliga omdömet från i våras i Skolwebben. Se också till att hämta ert barn i god tid före samtalet så vi kan hålla samtalstiderna. Välkomna!
Barnen har lektion i klassrummet tillsammans med David, Marie och Kattis.
//Fröken C

En reaktion på “Igår & idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *