Då & dåboken, schemablunder och högläsning

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började dagen med att blicka tillbaka på våra resultat från Joggardagen under åren 2015-2017. Alla fick sedan varsin lapp med just deras resultat och sedan ett diagram att bokföra detta i. Idag skulle de inte göra våra vanliga stapeldiagram utan ett linjediagram, och det fixade vi ganska lätt. Diagrammet och en gruppbild skulle de sedan limma in i Då&dåboken. Där skrev vi också om dagen och denna gång så bad jag barnen tänka på att skriva lite mer om varje sak från tankekartan t ex om man skrev om matsäcken så kunde man berätta vad den innehöll och vad man tyckte om den och på så sätt få till tre meningar. Jag höjde också ribban och nu skulle alla skriva minst tio meningar. De som inte blev klara får färdigställa på morgondagens göraklartstund.
Efter rasten stod det klart att veckans schemaomläggning pga Joggardagen resulterat i en schemablunder… grupp öst fick två pass i klassrummet, men det ordnar vi upp under nästa vecka…
Dagens lektion fick därför bli något utöver, och barnen fick komma med förslag. Vi hade en sluten omröstning även om vi nog alla anade resultatet. Samtidigt pratade vi om demokrati och elevdelaktighet.
Resultatet blev inte helt oväntat ”Enskede gottebod”(något som grupp väst självklart också ska få- rättvisa är viktigt för oss allihopa!)
Vi hade en fin stund där de med fyra pengatärningar samt hälften/dubbelttärningar fick tjäna ihop pengar som de sedan kunde handla för i boden. Förutom att addera två varor, så kunde några varor säljas för halva priset eller så hade kunden en rabattkupong… dessutom så började alla med en 200kronors sedel idag vilket innebar en massa växel, och då fick vi öva strategin att räkna uppåt. Förutom allt det matematiska så är det också mycket socialt som pågår då de bildar familjer och planerar tacofest mm. Kul!
Egentligen skulle vi ha engelska efter lunchen men vi var alla ganska sugna på att läsa klart Noelboken, så vi gjorde det och flyttade engelskan till imorgonbitti. Noelboken var en annorlunda bok men den uppskattades av de allra flesta. Marie har fått ett tips av sin bibliotekarieväninna om en bok, så den blir vår nästa högläsningsbok :)!
Påminner om IUP-läxan som ska in imorgon. Ses då!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *