Stad i färg, blogg & läxa

Skrivet den av


Hej bloggen,
Även denna fredag så kom min kreativa sida fram och jag hade förberett med en spännande bilduppgift som jag nosat reda på via ett av de pedagogforum som jag följer. Vi började dagen med att tala om de begrepp som förekom i övningen och eftersom muntliga instruktioner är en kravnivå för år 3 så behöver vi öva på det. Jag tänkte därför bara berätta och visa, inte göra mina eviga listor, men riktigt där är vi inte än…så en numrerad lista med steg för steg-anvisningar blev det även denna gång. Kika gärna på de färdiga verken som hänger i korridoren, jag har valt att kalla bildövningen för ”Stad i färg”.
Efter en ”Bouef Bourgonge”(stavas?) så var vi redo för veckans göraklartstund som självklart innehöll veckodagboken. Våra klassvärdar har skrivit sin veckodagbok på bloggen, se inlägget före detta.
Sista passet så kikade vi på Lilla Aktuellt skola och medan vi tittade så skapade jag ett nyhetsquiz på programinnehållet. Barnen lyssnade fint och hade 10/10R samt en bonusstjärna-härligt! Allra sista stunden läste vi i Noelboken och slutligen delade jag ut deras belöning för prestationer med läsbingot.
I väskan idag finns terminens första läxa, en IUP-läxa som vi gör för att förbereda utvecklingssamtalet. Jag har också skrivit ut ett schema som de fått varsitt, så kolla in ryggsäckarna idag.
Med det så önskar jag er en fin helg!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *