Lyssna, division, multiplikation och klassråd

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började morgonen med lite lusinformation och en uppmaning om att alla måste luskamma sig. Jag visade också en bild på min lus så att alla vet hur dessa kryp faktiskt ser ut.
Därefter fortsatte vi att lyssna till ”Snöret, fågeln och jag”, en barnbok om ensamhet. Självklart fångar vi in handlingen med hjälp av läsfixaren ”cowboyen” innan vi lyssnar vidare och likt läsfixaren ”reportern” ställer jag olika frågor innan vi lyssnar vidare.
På dagens halvklasser har vi jobbat med matte. Innehållet var division och multiplikation med talen 2 och 4. Här återkopplar vi till våra hälften- och dubbeltmaskiner, men när det ändå känns klurigt så använder vi ”plockisar” för att visualisera divisionen eller multiplikationen. Härnäst väntar lite problemlösning kopplat till multiplikation och division och där ska vi återuppliva den sk. Fingerfemman. Här tänker jag att vi ska arbeta gemensamt.
Våra nya klassvärdar höll i klassrådet på ett fint sätt, det märks att barnen blivit äldre :)!
Innan sista halvklassen för dagen så läste vi vidare i Noelboken.
Vi kan också se att några varit lite trötta idag, så vi har talat om både sömn och mat och vi ser helst att de kommer till skolan likt en fulladdad mobil.
Vi ses imorgon då både musik och brandövning står på agendan!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *