En fredag med humlor…

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började dagen med att jag berättade lite om humlor och sedan gjorde vi en gemensam tankekarta över det vi lärt oss. Därefter fick barnen skriva en kort (endast tre meningar) faktatext och rita en liten bild till.
Innan rasten hade vi en liten brandövning så att vi alla är säkra på återsamlingsplatsen. Vi ska öva fler gånger för vid sådana tillfällen då ska allt fungera perfekt. Under nästa vecka ska vinockså öva oss på att utrymma via fönstret och brandtrappan.
Efter rasten var det dags för lite pyssel. I en av alla de lärarforum som jag är med i så tipsades det om ett pyssel med humlor. Det fanns också en sådan fin dikt till som handlar om att inte ge upp utan att alltid försöka. Eftersom vi nu går i trean så vill jag öva mer på detta med att följa både skriftliga och muntliga instruktioner så jag skrev ned en steg-för-steglista på tavlan. Sedan gick jag igenom varje steg och därefter sa jag att barnen nu fick arbeta efter listan. Vi satte på lite lugn skön musik och lade arbetsronivå på ettan(där man tyst så ingen hör kan fråga en kamrat), och vi hade en superhärlig stund där det var jättelugnt i klassrummet och alla jobbade med sitt och i sin takt. När man började bli klar så blev det lite mer rörligt, så det får vi fortsätta att öva på. Humlorna och den fina dikten hänger i vårt fönster i korridoren, de blev verkligen fina och unika – precis som klass 3a!

Efter lunchen var det dags för göraklartstund och veckodagbok. Veckans klassvärdar fick istället gemensamt skriva på bloggen.
Dagen avslutades med högläsning ur Noel-boken och så fotografering. Nu tar vi helg – trevlig sådan!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *