Plantor, diagram, koordinater, sångträning och mkt mer…

Skrivet den av


Hej bloggen,
Blogginläggen har varit få denna vecka, mest för att vi gjort ungefär samma sak varje dag. Jag fortsätter med Skolverkets bedömningsstöd i matematik för år 2 och samtidigt har Marie B plöjt igenom Karla Brottare och hamsterpappan samt hunnit med att tillsammans med barnen recensera den.
Resultaten på både LUS och matten ser bra ut, oh det talar vi närmare om på höstens samtal.
I matten har vi jobbat lite med subtraktion av tal som ligger nära varandra och lärt oss att då räkna uppåt, först till närmaste tiotal och sedan till talet vi skulle till. Vi jobbar nu med att skaffa oss olika redskap i matematik. Vi har även nosat på koordinatsystem, och det var något som de redan var ganska bekanta med tack vare övningar i våra olika extrahäften.
Idag har vi tittat till våra Tagetesplantor och de är fortfarande ganska små…så de behöver mycket kärlek, sol och kanske en ny kruka när de kommer hem till er på skolavslutningen. Plantans tillväxt har vi bokfört i ett diagram och denna gång i ett linjediagram.
Vi håller som sagt var på att knyta ihop säcken så då passar det bra med en göraklartstund. Vi har också lyssnat på den näst sista delen av ”Det magiska biblioteket” och dagen avslutades efter en omröstning med massage.
Endast tre små kronblad är kvar på sommarlovsblomman…
Nu tar vi långhelg och hoppas att solen lyser på oss!
//Fröken C

En reaktion på “Plantor, diagram, koordinater, sångträning och mkt mer…

  1. Maria

    Tänk att terminen snart är slut! Vilken härlig termin ni haft i 2A 🌞🌸😊🍀!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *