Ändrade planer…

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började dagen med en samling där jag berättade att Marie B tyvärr var sjuk idag och att vi därför måste hjälpas åt extra mycket eftersom jag är ensam vuxen i klassen. Barnen var förstående och de har varit extra hjälpsamma idag – superbra!
På samlingen så sjöng vi igenom några av vårsångerna som vi ska sjunga imorgon och sedan lärde vi oss om Storspoven.
Sedan öppnade vi självklart brevet…och det kom från Berättarministeriet som ville ha vår hjälp igen. Spännande! Vi ska åka dit torsdagen den 11/5 och det ser vi verkligen fram emot!
Då även Johan P som har NTA med klassen var borta idag så valde jag att tänka om helt….
Jag vet att barnen tittat på de fina ”mangainspirerande målningarna” som B-klassen gjorde på Litteraturdagen, så jag frågade min snälla kollega Karin Nordhälling Johansson om jag kunde få låna hennes fina steg-för-steg instruktion och genomföra detta med vår klass. Min kollega är alltid snäll och generös så visst fick jag det :). Just att följa en instruktion kan ju vara klurigt, men jag gjorde det i ett lugnt tempo och uppmanade barnen att verkligen lyssna och det gick riktigt bra. Det var ju första gången för mig också…
Barnen jobbade så bra så vi valde att fortsätta även efter lunchen och därmed flyttade vi engelskan till imorgon bitti, något som alla tyckte var bra. Flera är nu klara och några har hunnit med att skriva och berätta om sin figur, andra jobbar vidare och imorgon efter engelskan ska vi ju färdigställa sådant vi påbörjat. Ses då!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *