Nötskrika, nior, NTA och månen…

Skrivet den av


Hej bloggen,
Idag förkovrade vi oss kring Nötskrikan. Efter vi lyssnat och konstruerat en tankekarta så skrev och målade barnen fina bilder. Allra sista stunden så tittade vi på en kort filmsnutt där vi fick lära oss varför måndag heter måndag. Vi fortsätter med resten av veckans dagar, men tar en dag i sänder.
Precis innan rast knackade det på dörren och där stod sju trevliga killar från 9b som ville presentera sig och berätta att de under den kommande rasten skulle hålla i rastaktiviteter för de yngre barnen. Våra barn blev eld och lågor och skyndade ut på rast – kul! Detta är ett trevligt projekt där äldre elever får bekanta sig med våra småttingar och ett tillfälle för våra små att bekanta sig och se att dessa ”tonåringar” inte är så läskiga utan faktiskt riktigt trevliga :)! En härlig syn med mängder av gula västar mötte mig när jag tittade ut på skolgården!

Efter rasten hade klassen NTA med Johan och sedan fick vi lunch.
Då var det dags att försöka påbörja ihopknytandet av tema ”Rymden”… idag har vi i alla fall lärt oss en hel del om månen och även tittat på en kort filmsnutt. Barnen jobbade jättefint och de allra flesta kunde utifrån tankekartan få ihop 8 meningar om månen! Den sista stunden ägnade vi oss åt att läsa Jo Salmsson faktabok om just rymden. Barnen tyckte den var jättebra och Jo skriver att allt börjar i fantasin och med hjälp av just fantasin ska vi i början av nästa vecka upptäcka en ny planet och förvandla oss till astronauter.
Läxan är nu utdelad och ligger i barnens väska.
Vi ses imorgon!//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *