Stjärnor, mobiler och ”on stage”

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började dagen med att prata om stjärnor samt titta på ett tillhörande bildspel. Vi kikade också på den femte och sista stjärnfilmen i serien ”Himlagrisar och stjärnkastruller”. Här har vi fått bekanta oss med några av de vanligaste stjärnbilderna och vad människor i olika tider och länder trott dessa föreställt.
Att stjärnor föds i ett födelsemoln som kallas nebulosa talade vi också om, och att vår galax Vintergatans stora barnkammare för stjärnor heter ”Carina nebulosan” ;)!
Efter rasten hade de NTA med Johan och Christian och idag gjorde de mobiler som nu pryder vårt tak. Temat heter som ni vet ”Balansera och väga”, så det handlade om att tillverka mobiler som var i balans.
På engelskan så fortsatte vi med att jobba med aktiviteter och träna på några fraser som vi sedan spelade upp ”on stage”. Jag tycker barnen är jätteduktiga och tuffa som utan tvekan ställer sig på ”scenen” och agerar och pratar engelska – härligt!
Sista stunden gick vi igenom läxan så i väskan finns nu både lila läxhäftet och det lilla blåa mattehäftet.
Imorgon är det fredag (igen) och vi knyter ihop veckan. Ses då!
//Fröken C

En reaktion på “Stjärnor, mobiler och ”on stage”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *