Måndag & tisdag…

Skrivet den av

Hej bloggen,

Veckan började med en ”lyssna-övning” där vi fick höra berättas om Lutande tornet i Pisa. Barnen fick sedan skriva och rita om detta.

Sedan ägnade vi resten av dagen åt matte. Först en lektion kring symmetri och under eftermiddagen repeterade vi volym (liter och deciliter). Nästa vecka börjar vi med kapitel 5 och där ska vi bland annat jobba med multiplikation :)!

Tisdagen började med en GOTD som handlade om samerna. Vi tittade på en presentation, lyssnade på jojk och sammanfattade kunskaperna i en tankekarta. Sedan fick barnen skriva och rita. Efter det fick alla färglägga den samiska flaggan och även efter instruktion måla en samisk pojke/flicka.

Sista stunden så gjorde vi ett litet mattetest och resultatet ser bra ut. Det vi behöver bli bättre på är att visa hur vi tänker. Vi talade därför om olika sätt att göra det, och det ska vi fortsätta med.

Imorgon börjar utvecklingssamtalen och vi påminde barnen om att det är samma regler som gäller under dessa dagar som under andra dagar. Vi påminner också er föräldrar att hämta barnen i god tid innan samtalet och att alla samtal detta år hålls på Gula Svampen. Varmt välkomna!

//Fröken C

En reaktion på “Måndag & tisdag…

  1. Jonas

    Kul, nu förstår jag varför Ida lyssnade på Jon-Henrik när hon kom hem!// jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *