Me VeTe Ma JuSa UrNe Pluto….

Skrivet den av


Hej bloggen,
Vi började dagen med ovanstående ramsa, som vi läser lite ”rytmaktigt”(sa hon som saknar takt och ton ;)). Ramsan står för planeternas ordning från solen sett (vi har med Pluto fast den numera klassas som en dvärgplanet).
Vi kikade också på en kort film om detta och allra sist fick barnen i uppdrag att bilda en mening där orden i meningen började på M, V, J, M, J, S, U, N, P…och meningen kunde då bli ”Mamma vattnar jorden medan jag simmar under några pingviner.” Den tokiga mening som man gjort skulle man sedan illustrera. Imorgon färdigställer vi och läser upp några roliga förslag.
NTA med Johan P. Jag har inte hunnit tala med honom, men de hade använt en balansbräda och på så sätt vägt olika föremål. Han hade även denna gång avslutat med att trolla:)!
Engelskan handlade om ”activities”. Vi lyssnade, läste 8 olika aktiviteter och använde SMART-boarden för att öva. Vi använde också det roliga hjulet och svarade med hela kroppen genom att utföra den aktivitet som hjulet stannade på. Allra sist sjöng vi en rörelsesång.
Sista stunden blev även denna torsdag lite kortare, en snabb läxgenomgång och sedan skickade vi iväg dem mot skridskobanan.
Imorgon är det fredag och då knyter vi ihop veckan.
//Fröken C

En reaktion på “Me VeTe Ma JuSa UrNe Pluto….

  1. Jonas

    Superbra att jag får chansen att lära in gamla kunskaper på nytt om planeterna . Det behövs! Pedagogisk ramsa:)// Jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *