Adventsmys och klassiskt fredagsjobb

Skrivet den av

img_5126
Hej bloggen,
Vi började dagen lugnt med nedsläckt klassrum, brinnande brasa med julmusik på SMART-boarden, tända julgranar, adventsstakar och så tände vi första ljuset både i korridoren och i klassrummet. Vår lilla hustomte, tror att hon heter Marie Björk har gjort söta små julfigurer som kommer fram allt eftersom vi tänder våra adventsljus i vår korridor. Superfina små juldockor!
På samlingen talade vi om advent och tittade i almanackan. Vi tog också fram tomtens lilla säck där tomtenissens gåtor och små lappar låg. Vi drog tre namn idag och dessa tre fick då läsa en gåta högt för klassen. Kanske får ni höra en gåta till fredagsmyset ;)?
Vi gjorde sedan det klassiska, lyssna på julkalender och julbok, en mysig och bra start på dagen.
Sedan har vi gjort tankekarta över den gångna veckan och jobbat med göraklartlistan. Två bra arbetspass.
Dagens sista stund fick de även denna fredag rösta kring innehållet och precis som vanligt blev Lilla aktuellt skola vinnare!
Vi har sagt tack för idag och trevlig helg, och alla fick med sig ett klistermärke med Brandskyddsföreningens lilla maskot Flammy. Detta är tänkt att sätta på ytterdörren så vi inte glömmer brinnande ljus så här i adventstider.
Trevlig helg och fin första advent!//Fröken C
image

En reaktion på “Adventsmys och klassiskt fredagsjobb

  1. Maria

    Vilken fin start på adventshelgen och vad härligt att det märks i skolan att det lider mot jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *