Torsdag & fredag

Skrivet den av

img_4958
Hej bloggen,
Igår hade vi engelska och fortsatte att jobba med fruits. Vi lyssnade och lade ned olika frukter i en mixer sedan skrev vi ned receptet. Vi hann också med att rappa :), en rap om apples and kiwis. Självklart la vi till några rörlser.
Sedan jobbade vi vidare med NTA och tittade på vårt omskakade jordprov, vad kunde vi se? Jo, tre tydliga skikt som visade att de teorier barnen hade när vi gemensamt undersökte det hemliga jordprovet förra gången stämde bra – provet innehöll alla tre jordarterna!
Dagens uppdrag var sedan att plantera ärtfrön i fyra olika jordtyper: humus, kompost, sand och lera.
Vi planterade och talade om vad ett frö behöver. Nu står krukorna i fönstret och det glädjer mig att solen faktiskt är framme :). Nu ska vi bara vänta och se.
Innan jag åkte iväg på fortbildning så hann vi också med några boktips – roligt!
img_4963
Idag började vi med veckodagboken. Jag gjorde tankekartan på SMART-boarden, barnen tycker det är lite roligt när tavlan kan läsa det jag skriver och förvandla mina kråkfötter till fina bokstäver:)!
Efter det jobbade vi vidare med matten, och det känns riktigt bra, ”Tiotalen först, entalen sen..” den ramsan sitter redan och barnen jobbade på fint även under efterföljande göraklartstund.
Sista stunden så fick de sina fina bokmärken. Bokmärkena har de gjort på en halvklass på fritids. Märkena har både namn och barnens tolkning av de fem läsfixarna. Marie B har laminerat dem så nu är de stadiga och barnen vet var i boken de är. Ett bokmärke är också utmärkt som läslinjal, då man lättare kan hålla koll på raden.
Eftersom vi nu går på lov så fick barnen välja om de ville ha pratpinne eller lilla aktuellt skola, och en stor majoritet valde lilla aktuellt, så då blev det så! Rutiner är skönt…;)!
Avslutade också med att tala lite om de kommande dagarna, Halloween är som ni alla vet den 31/10 och har ett syfte, medan Allhelgonahelgen har ett annat.
Med önskan om en härlig helg och ett fint höstlov!
//Fröken C

2 reaktion på “Torsdag & fredag

  1. Maria

    Ha ett härligt höstlov alla fina barn (och alla snälla Carinor, Marier och Kattisar)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *