Dagen idag…

Skrivet den av

img_4941
Hej bloggen,
Vi började dagen med att utse fyra representanter som tillsammans med vår fastighetsansvarige skulle träffa en kvinna som utvärderade renoveringen av lilla skolgården. Flera ville så vi slumpade fram våra representanter och sedan samlade jag in klassens åsikter som representanterna kunde ta med sig.
Jag fick efter mötet höra att de varit jätteduktiga och det framförde jag också till hela klassen varpå representanterna fick en varm applåd.
Dagen har i övrigt handlat om matte och addition med ental och tiotal. Vi började med att repetera hur man på olika sätt kan visa ental och tiotal, och det har dem ganska bra kläm på.
Sedan jobbade vi vidare, alla i sin takt. Under dagen bestämde vi också att det är förbjudet att säga: – Jag fattar ingenting!
Det ger liksom dåliga signaler till en själv och bara att istället säga: – Jag behöver hjälp med det här. Det ger helt andra signaler till eleven. Så från och med nu så gör vi så!
Sista stunden var en lång stund och vi klämde in både en göraklartstund, film, boktips och så slutligen en efterlängtad massage. Boktips är riktigt roligt och jag tycker att barnen är duktiga både på att presentera och lyssna, och det ger också kamraterna tips om vilka böcker man kan välja nästa gång.
Imorgon är det redan torsdag – ny läxa och lite engelska. Jag släpper barnen lite tidigare till fritids(kompenserat för dagens långa helklasstimme) eftersom jag åker på fortbildning på eftermiddagen.
//Fröken C

En reaktion på “Dagen idag…

  1. Ulla Widlund

    Härlig positiv läsning och insikt i att eleverna idag är delaktiga i sin skolmiljö och skolarbetets framskridande.
    Tidigt får de lära sig att ” ta hand om” sitt eget lärande. Jättebra och det värmer mitt hjärta som ” gammal lågstadiefröken”.
    Trevligt HÖSTLOV önskar er Irmas mormor Ulla Widlund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *