Geometriska former

Skrivet den av

img_4936
Hej bloggen,
Idag var det dags för barnen att genomföra en övning hämtad från mattelyftet. Syftet var att repetera de geometriska formerna, bli säker på begreppen tvådimensionell och tredimensionell samt att sortera de olika formerna i en sk.begrepskarta.
Innan övningen klargjorde vi några saker och jag fick en sådan fin förklaring på tredimensionell, ”den innehåller luft” – härligt när barnen sätter så bra ord påmsaker och särskilt när det handlar om ämnet ”språk i matematik”!
De fick jobba två och två med att sortera, diskutera, motivera och rita de olika figurerna. Innan rasten gick vi sedan igenom på SMART-boarden de olika figurerna och deras namn. Efter rasten övade vi oss på att beskriva de olika figurerna för varandra.
Resten av dagen har vi betat av göraklartlistan från i fredags och arbetat i extrahäftet. Sista stunden hade de idrott med Kalle.
Imorgon ses vi igen och då ska vi börja med kapitel två i matteboken :)!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *