ninna ninna ni nanna….. böcker & läxor

Skrivet den av

img_4545
Hej bloggen,
Vi började dagen med ett besök hos Malena i biblioteket. Hon repeterade det vi jobbade med förra gången och delade ut lånekort. Denna gång lånade alla en bok var för att ha här i skolan. Innan man lånade skulle man läsa för en vuxen eftersom det inte blir så kul att läsa om man valt en alldeles för svår bok. När man är på ett bibliotek är det viktigt att vara lugn och stillsam, lyssna på de vuxna samt att ställa tillbaka böckerna på rätt plats i hyllan. Nästa besök tror jag att vi tar i halvklass. Malena hade också satt ihop en boklåda till vår klass. Här finns böcker att läsa när man läst ut sin bok. Men från och med nästa vecka så ska man också skriva ett boktips om den bok man läst. Jag spelade upp Youtube-klipp som ni föräldrar säkert känner igen, Boktipset och ”Ninna Ninna ni Nanna …” Det blir vår trudelutt när det är dags för boktips:)!
Självklart så fick barnen läsa en stund efter rasten och då var det knäpptyst hör inne – helt underbart!
På engelskan skulle barnen få sjunga den sång de övat med Marie J på musiken, men det är inte lätt när deras vanliga fröken är helt tondöv….Ett av barnen säger tillslut:-Carina, det här är inte rätt melodi!
Min kollega Karin fick då hjälpa till- tack Karin!
img_4542
Be gärna barnen sjunga för er där hemma:)!
Allra sista stunden fick barnen läs- och skrivläxan. Jag skrev om årets läxarbete i veckobrevet i fredags. Denna läxa är alltså till på tisdag. Kom ihåg att läsa varje dag!//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *