Carina-saga, mera klockan och tjejsnack…

Skrivet den av

img_4535
Hej bloggen,
I ettan skrev vi några sk. Carina-sagor dvs sagor med en tänkt handling visat genom bilder som de fick skriva om. Idag fick de en ny sådan, men bara med två bilder och de fick sedan själva hitta på slutet både skriva text och rita bild. Sedan innan jag ens tittar på barnens berättelser så ska de använda checklistan som sitter fastklistrad på svenskahäftet. Ingen hann färdigt med detta skrivuppdrag så på kommande göraklartstunder så finns det möjlighet att färdigställa.
I halvklasserna jobbade vi vidare med klockan, och det är inte helt enkelt….men träning ger färdighet. Jag försökte mig på att skriva tre frågor som barnen kan ställa sig för att lista ut vad klockan är;
– är klockan ÖVER eller I?
– hur långt har ”Minutgubben” gått/hur långt har han kvar?
– vilken timme har klockan nyss varit/håller på att bli?
…den delen gick väl ganska bra, sedan kommer vi till att skriva detta i digital form…och det är klurigt. Vi har inte börjat med att skilja för- och eftermiddag åt ännu, det tar vi sedan. Barnen jobbade bra och vi stannade upp för genomgångar eller hade hjälpbord där och när det behövdes.
Sista stunden så läste vi vidare i Dr Proktor och nu fick cowboyen jobba ordentligt eftersom jag inte hört det som lästes under utvecklingssamtalen. En tokig bok med många kluriga ord, men barnen verkar gilla den och det bör de ju göra eftersom det är dem som själva valt den ;)!
Allra sista stunden så var det dags för tjejsnack. Jag hade samma upplägg som med killarna, vad vi talade om förra gången, tankar om läget nu och bestämma hur vi ska ha det fortsättningsvis. För att det skulle bli rättvist så fick även tjejerna bekanta sig med SMART-boarden genom att skriva sina namn.
Imorgon är det dags för bibliotekslån och barnen ska få sina lånekort. Vi ska också ha lite engelska. Ses då!//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *