En härlig dag vid Söderbysjön!

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Vi började dagen i klassrummet och idag fick några barn berätta om den uppgift som vi ritade och skrev under terminens allra första dag ”3 bilder & 3 ord”. När vi berättar övar vi oss på att använda ”presentationsrösten”, arbetsronivå 4. 15 stycken hann vi med innan vi gjorde oss klara för utflykten.
Barnen skötte sig alldeles utmärkt på bussen och sedan gick vi en promenad på nästan 20min för att komma fram till Söderbysjön. Det gick finemang att gå i ledet, visst några påminnelser som ”handen” och ”laga luckan”.
Framme så fick de ha den rast som de missade på skolan och sedan åt vi matsäcken. Skolköket hade gjort en jättegod kasslersallad – mums!
Sedan drog vi igång våra tre stationer; allemansrätten, naturbingo och näringskedjor. Fråga gärna barnen vad de fick göra på de olika ställena!
När det var dags att åka hem så fick B och C klassen åka första bussen och sedan fick Kattis den fantastiska idén – det fanns ju pengar i en föräldrafikakassa….och vad passar bättre än en glass i detta underbara väder? Sagt och gjort, barnen fick en glass och de var mycket tacksamma för det.
Vi känner oss mycket nöjda med denna dag och förklarar härmed natur och miljötemat som avslutat.
Imorgon är det redan torsdag och vi ska ha engelska och NTA. Ses då!//Fröken C

5 reaktion på “En härlig dag vid Söderbysjön!

  1. Louise

    Ja verkligen härligt! Önskar att jag hade fått vara med istället för att sitta framför datorn hela dagen. Och vilken bra idé Kattis fick! 🙂

  2. Katarina Happe

    Vad fint ni ordnade för barnen! Härligt att ha lektion på andra ställen än i klassrummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *