Matte & klassråd

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Idag har vi fortsatt att nöta detta med att vid addition ”fylla upp till tio”, och jag tror minsann att det nu börjar klarna :)! Efter rasten hade vi läsårets första klassråd där vi började med att gå igenom och godkänna dagordningen. Sedan genomförde vi ett klassråd där jag agerade både ordförande och sekreterare. Läget är bra och vi kan tänka på att hålla koll på oss själva. Barnen ville också önska mer ”barnvänlig” mat. Jag förklarade vilka olika saker som kökschef Erik måste tänka på, men lovade också att framföra deras önskemål. Och vilka var önskemålen då, jo de fick varsin post-IT och så byggde vi ett diagram…med pizza, sushi, hamburgare(handburgare), pannkakor(pangkakor)…osv. Kan väl också nämna att det planeras ett matråd där Erik ska få vara med och svara på barnens matfrågor.
Innan lunchen tog vi ”Skolvarvet” för andra gången. Vi ska bokföra våra varv, men jag väntar på de beställda mattehäftena. Än så länge håller jag koll;)!
Efter lunch fick nordgänget skriva faktatexter och sydgänget sjunga med Marie J. Sista passet hade de idrott med Kalle och det hade gått finemang även denna gång. De hade jobbat med samarbetsövningar kring en fallskärm – roligt.
Imorgon åker vi tvåor på en gemensam utflykt till Söderbysjön och vi hoppas vädergudarna är med oss. Barnen behöver bara ha med sig kläder efter väder och ett sittunderlag samt självklart ett strålande humör. Ses då!//Fröken C

2 reaktion på “Matte & klassråd

  1. Louise

    Skolvarvet är ju en alldeles lysande idé! Bra för hjärnan att komma ut och röra lite på sig. Jättekul också att ni har koll på hur långt ni kommer att ha gått i slutändan. Ett bra exempel på att man kommer långt om man är ihärdig med att ta – vad som kan uppfattas som – små små steg 🙂

    Hoppas ni har en trevlig utflykt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *