Sista skoldagen

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Vi har som sagt var jobbat hela vägen in i mål. Vi läste klart Alice, en ganska fantasifull, ibland svår och lite tokig bok. Det har ändå gått bra att läsa, kanske främst genom det bildstöd som jag använde. Nu har de barn som ska titta på Enskedespelet lite förförståelse i alla fall!
Sedan körde vi ”Göraklartlista” och den allra sista:)! Barnen jobbade fint. Det som vi inte riktigt hunnit klart med sparade vi till tvåan, t ex mandalas är bra att ta till ibland och synd att slänga likaså ”läsa lätt, texta rätt”(skrivträningsmaterialet som jag gjort) samt då matteboken där vi har kvar ett kapitel. Mattelyftet har tagit lite mattetid från oss, men det tar vi igen nästa år.
Efter den fräscha pastasalladen vi fick till lunch så började det arbetspass som varje år är det rörigaste, här gäller det att lyssna noga. Jag försökte vara metodisk och ritade och skrev på tavlan vilka saker som de skulle lägga i en hög, vilka saker som skulle lämnas in. Vi tog en sak åt gången och sedan fick de fylla väskor och påsar. Stort tack till Marie B som hade med ett gäng med extra papperskassar – det behövdes! Sista passet tömde vi hyllorna på extrakläder, skor, tofflor mm. Jag hade också en auktion på alla kvarglömda saker och de barnen inte kände igen hamnade i en stor korg som först lämnades till grannklassen och imorgon em åker den ned till vaktmästeriets hittegods – kika gärna i den om ni saknar något!
Bord, stolar, lådfronter och hatthyllor är torkade och tavlan är pyntad och redo för skolavslutning imorgon.
Allra sista stunden så läste jag vidare i vår högläsningsbok ”Rånarna i Ödetorpet”. Tiden gick och skoldagen tog slut, men inte boken. Då fick barnen välja om de ville stanna kvar och lyssna klart, eller gå till fritids. Många stannade för att lyssna på den spännande upplösningen. Serien ”Dalslandsdeckarna” skriven av Pia Hagmar kan jag verkligen rekommendera som högläsningsbok för barnen.
image
Imorgon tränger vi in oss så många det går i klassrummet, finns det hjärterum finns det ståplats :)! Varmt välkomna på vår skolavslutning imorgon kl.8:30. Programmet fanns i sista veckobrevet, och på en bild nedan.

Ni som har möjlighet, vi ses imorgon – ni som inte kan komma – stort tack för gott samarbete detta år!
//Fröken C
imageimage

2 reaktion på “Sista skoldagen

  1. Maria (Gustavs mamma)

    Ett varmt tack till er alla! Vilket fint år och vilken fin skolstart för våra barn! Härlig sommar önskar vi er allihop! Vi ses imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *