En underbar dag!

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Efter rasten så begav vi oss iväg mot Alby friluftsområde i Tyresö. Barnen har skött sig exemplariskt hela dagen och gåledet fungerar bra(bara små uppmaningar om att ”laga luckorna”). Det började på tunnelbanan då en dam gav oss beröm för att vi var så tysta – härligt! Frökenhjärtana växer och jag såg också hur stolta de små var! Efter en ganska lång bussresa så var vi äntligen framme. Precis som sig bör när klockan har passerat 10 så kurrar det i magen. Vi käkade vår matsäck och sedan fick barnen välja vad de ville göra, men alla skulle bli LUS:ade(Läs Utvecklings Schema) och de skulle också gå mattepromenaden om tiokamraterna, utöver det så var dagen fri.
Många badade och även Kattis vågade sig i – själv satt jag på en solig bänk och läste med alla duktiga barn. Jag kan mycket stolt berätta att ALLA nu passerat LUS 10 och därmed har klarat av läsnivån för årskurs ett! Grymt bra jobbat, tack också till er föräldrar som hjälper era barn att lyckas! Alla barn fick också med sig små tips som t ex läsfingret, läsa noga hela ordet(några tar bort/lägger till ändelser, ta om det man läst(om man ljudat många ord) och lyssna så det låter bra, inte ha bråttom, pausa vid punkt osv.
Badande, fiskar, plask, spring, prat….och sedan var det ju så att jag hade lovat att inte ha skor med klack denna dag utan gympadojor och jag hade också lovat att spela fotboll med de som ville. Ugglan och kompisproblemet lärde ju oss att om man lovar så har man lovat, så nu var det bara att hålla löftet. Mycket ringrostig så började jag spela fotboll med först ett fåtal och i slutet i stort sett hela klassen! Verkligen jättekul och det är ju det viktigaste – att ha kul tillsammans och peppa varandra. Vi avslutade spelet med att tacka varandra och ta i hand. När vi gick från fotbollsplanen så sa två elever:-Det hör var den bästa dagen i mitt liv! Bättre än Gröna Lund!
En fantastisk dag! Tyvärr kom vi hem senare än utsatt tid, men anledningen var att många blev kissnödiga och vi vågade inte chansa utan tog en senare buss, ursäkta om det ställde till något för er!
Nu har jag nyss kikat på Enskedespelet och Alice i Underlandet, en tokig och fantasifull uppsättning med en enorm ensemble varav många barn – fantastiskt hur de lyckas få ihop det!
Ses imorgon!
//Fröken C

4 reaktion på “En underbar dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *