Fredag!

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Idag har det handlat mycket om att läsa och lyssna på berättelser. Vi började med Alice i underlandet och efter rasten kom Malena, vår duktiga skolbibliotekarie och berättade en saga med bildstöd av SMART-boarden. Denna gång var det ”Guldlock” vi fick lyssna till. Även Malena använder sig av läsfixarna/läshjälparen för att hjälpa barnen med läs- och hörförståelse.
På samlingen talade vi en del om fästingar och barnen var så nyfikna och hade så många frågor, så sista stunden innan lunch tittade vi på Eva Funck och hennes ”sommarplåster” och avsnittet om fästingar.
Efter den fantastiska lunchen; helstekt kotlettrad, råstekt potatis och persiljesmör samt som vanligt ett grymt salladsbord så gick vi direkt upp i klassrummet och fortsatte med gårdagens göraklartstund. De som hann med fick också skriva veckodagbok.
Sista stunden tittade vi som vanligt på Lilla aktuellt skola och så läste jag vidare i ?”Rånarna i Ödetorpet. När det var 15 min kvar så fick barnen genom omröstning bestämma om de ville lyssna vidare eller om de ville ha den planerade massagen. Resultatet blev 17-10 till att fortsätta läsa.
Nu är alla barn avprickade och helgen kan snart börja. Trevlig sådan!//Fröken C

3 reaktion på “Fredag!

  1. Maria (Gustavs mamma)

    Trevlig helg! Läsa och lyssna på sagor och böcker är ngt av det mysigaste som finns! Låter som att ni har haft en jättefin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *