För nu är våren här….

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Vi började dagen med att titta och lyssna till tvåornas (2c och 2d)fina föreställning ”Milkyway way”. En föreställning om galaxens Vintergatan och deras största invånare – planeterna i vårt solsystem. Manus är skrivet av min duktiga kollega Barbro Averin Markström. Ett manus där drygt 50 elever samverkar och alla har minst en replik! Inte illa! Mycket duktigt av både barn och fröknar! Våra barn som var inbjudna gäster skötte sig också alldeles utmärkt :)!
Efter rasten hade vi göraklartstund för de som ännu inte riktigt var klara och resterande fick skriva veckodagbok.
Efter lunch hade Marie:orna NTA, och dagens uppdrag handlade om likheter och skillnader mellan en knapp och en svamp. Själv passade jag på att nosa på Skolverkets bedömningsportal. Skolverket har utvecklat en bedömningsportal i svenska och matematik för 1-3 och den verkar mycket bra. Den är just nu ute i en ”testvariant” och jag kände att jag gärna vill gå igenom den. Första delen är muntlig och man sitter enskilt med eleverna och checkar av massa saker t ex ramsräkning, räkna uppåt/nedåt, begreppen före/efter, hälften/dubbelt, uppskatta mängd, uppdelning av tal mm. Sedan följer en skriftlig individuell del och den planerar jag också att genomföra. Resultatet på dessa kommer sedan att ligga som grund på höstens samtal då vi upprättar en IUP(individuell utvecklingsplan).
Sista passet så tittade vi på Lilla aktuellt skola och därefter sjöng lågstadiet gemensamt in våren under ledning av Marie J.
Med önskan om en trevlig Valborg!
//Fröken C

En reaktion på “För nu är våren här….

  1. Maria (Gustavs mamma)

    Vad lyxigt att få se på teater! Ni gör så mycket kul😊!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *