Bra kompis och chokladbollar

Skrivet den av

IMG_2263

På veckans halvklasstimmar har vi pratat om recept, vad är ett recept och varför behövs det? Vi kom fram till att det är bra att ha när man bakar för att det ska bli det som man vill och att det ska smaka som man förväntar sig , så vi provade. Vi gick igenom måttenheterna, ingredienserna, vikten av att vara noga och att vi måste samarbeta så att alla får vara delaktiga. Barnen fick ett recept, delades in i grupper om 4-5 där de fick prata om hur de skulle gå till väga. Alla ingredienser, bunkar och mått låg på ett bord sedan fick de lösa uppgiften som var att det skulle stå ett fat med härligt goda chokladbollar på ett rent och snyggt bord. Med fantastisk entusiasm satte alla igång, delade upp vem som skulle göra vad, måttade knådade och rullade. En stor applåd fick de av mig för ett fantastiskt resultat och samarbete. Vi hann med ett recept på en bra kompis också!

IMG_2262

5 reaktion på “Bra kompis och chokladbollar

  1. Olivia

    Gott och nyttigt! Alltså kanske inte bollarna så mycket men övningen var nyttig.

  2. frokencina

    Härligt Kattis & alla barnen!
    Gott ser det ut, och de är säkerligen bakade med kärlek!
    //Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *