En fullmatad torsdag!

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Dagen började med GOTD och precis som de flesta gissat så handlade det om skottår och skottdagen. Barnen lyssnade fint och skrev sedan ned en mening eller två samt målade en bild till. Fråga gärna barnen om dagens grej, så tränar de samtidigt sin muntliga förmåga att återberätta saker.
Efter rasten hade vi fyra besök :)! Det ena var rektor Lars som just nu går runt på verksamhetsbesök på hela skolan, det andra och tredje var Sportiga Sigrid och Slöa Svea och det sista var hela klass 1b! Slöa Svea ser fram emot sitt sportlov och har laddat upp med godis, läsk, iPad och hörlurar. Sportiga Sigrid kommer in och gillar inte alls vad hon ser. Alla läser tillsammans i almanackan och det står ju faktiskt SPORTLOV! Sigrid förklarar för Svea att kroppen behöver röra på sig och inte bara äta skräp utan hellre ta en frukt. Svea är inte jättetänd på Sigrids idéer och försöker slingra sig. Sigrid hittar då en rörelsekaramell där det står att man ska hoppa alfabetet! Alla hoppar, både rektor Lars och Slöa Svea!
Sigrid förklarar sedan sin utmaning och barnen är på, de vill gärna röra sig på lovet och lovar att bokföra sina insatser(ni föräldrar får gärna hjälpa till!).
image
Precis som brukligt på torsdagar så fick de ha en ”göra-klar-stund” och med på denna lista fanns även en kort faktatext om deras fina yrkeskatt. Jag måste också passa på att berömma barnens fina bokstäver, det har hänt grejer – superkul! Många börjar också vara helt klara med sin mattebok – kul!
Imorgon är det fredag och vi knyter ihop veckan. Ses då!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *