Yrkeskatter och annat…

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Dagen började med lite teknikstrul, de sk. ”Läs-med-sagorna” (som jag tidigare tipsat om) hade jag planerat att använda, men sedan visade det sig att de utgått hos ur.se pga upphovsrättsliga skäl – trist, men inget att göra något åt! Barnen tog ändå förändringen bra, kanske för att jag istället lät de arbeta två och två med iPads? De jobbade med appen ”Tiokompisar”(finns bara på iPad, och är tyvärr ganska dyr ca 75kr). De jobbade i alla fall på jättebra och sista stunden läste vi det första spännande kapitlet av ”Drakar i Globen”. Fast det var tid för rast så sa flera, ett kapitel till, och det måste väl vara en bra recension?
Efter rasten jobbade vi med problemlösning i matteboken, sista uppslaget :)! Här försöker vi nu använda de olika redskapen som vi nosat på tidigare och ”Fingerfemman” är verkligen ett bra hjälpmedel. Idag hittade vi också ordet ”kan” i frågeställningen och lärde oss att det ofta betyder att det finns flera lösningar. Barnen har nu förstått att ”pluppar” kan betyda olika saker och att man med hjälp av enkla teckningar kan få hjälp att komma fram till lösningen. Metoden att testa och pröva nyttjade vi också.
Efter idrotten med Åsa så var det dags att måla yrkeskatter. I fredags läste vi ”Brandkatten” av Ester Averill, en bok om en katt som börjar arbeta på brandstationen. Sedan spånade vi kring vilka andra yrken en fantasikatt kunde ha. Barnen hade många roliga förslag och de fick uppgiften att under dagen bestämma vilket yrke just deras katt skulle ha. Denna uppgift har jag lånat av min kollega Karin Nordhälling Johansson. Tekniken var densamma som när vi gjorde Rundhunden och barnen kände igen sig. Jag visade några olika sätt att måla en enkel katt och hur man kunde visa vilket yrke katten hade, sedan satte barnen igång. Vilken iver och vilken arbetslust! Alla gjorde sitt allra bästa och nu har vi många fina katter som ligger på tork. Dessa ska de sedan få skriva lite om och några hann börja förbereda sig för skrivuppgiften. Då ska de skriva kattens yrke, namn, ålder, vad den gillar och vad katten drömmer om/önskar. Det ska vi försöka hinna med imorgon eller på fredag.
Katterna kommer snart att pryda vår trappuppgång, så då får ni spana in de olika yrkeskatterna!
//Fröken C

3 reaktion på “Yrkeskatter och annat…

  1. frokencina Inläggsförfattare

    Visst är det en bandykatt! En GT76 med Bea som sponsor :)!

  2. Maria (Gustavs mamma)

    Kattarbetet verkar verkligen ha uppskattats! Ser fram emot att kolla in alla fina kissemissar! Roligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *