”Läs-med-sagor”, göraklartstund & körkort

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Första stunden på dagen ägnar vi ju alltid åt samling och alla våra julkalendrar. Dagens avsnitt av ”Tiggy testar” var textat och då hörde jag hur flera försökte läsa med samtidigt som de tittade – verkligen jättekul!
Efter rasten tog jag fram en sk. ”Läs-med-saga”. Jag valde ”Halvan och brandbilen” och barnen fick lyssna och läsa. Sagan går ganska fort men flera försökte ändå hänga med. Kolla gärna i sagorna:http://www.ur.se/Barn/Produkter/156825-Las-med-sagor-Har-kommer-brandbilen. (Kan inte länka från paddan)
Det finns några olika titlar och jag tror barnen gillade denna typ av sagor. Att sedan sitta hemma i lugn och ro med en surfplatta i knät kanske är ännu roligare?
Torsdagar har vi ju som ni vet göraklartstund. Idag blev många klara med sifferkörkortet – heja! Nu gäller det bara att vara noga och inte slarva…
Jag delade också ut terminens läxböcker med en liten hälsning på baksidan av boken. Jag tycker verkligen att ni jobbat på bra med läxorna och det har också gett resultat på läsningen, så stort tack för gott samarbete!
Det finns också en frivillig läxa med – läsbingo! Precis som kroppen behöver motion så behöver läsningen underhållas, många har nu kommit igång bra och därför uppmanar jag er att hålla igång under lovet! Läsbingot är med jultema och jag tror det kan vara ganska roligt. Alla som lämnar in detta lösa papper är lovade en liiiten belöning:)!
Imorgon ses vi som vanligt i klassrummet kl. 8:10. Första stunden ägnar vi åt samling och julkalender och sedan blir det lågstadiets gemensamma julavslutning i idrottssalen. Barnen slutar skolan efter rasten kl.12:30 och då tar fritids vid.
Imorgon kommer också terminens sista veckobrev och där finns tiderna för vårens utvecklingssamtal.
Ses imorgon!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *