Adventsmys, böcker & brandapor

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Morgonen började med en sprakande SMART-boardbrasa och julmusik. Ute i korridoren löste vi en vers och tände första ljuset.
image
Morgonen fortsatte med förra årets adventskalender, High Tower. Det är en radioteater och inte helt enkel att följa med i, men vi använder läshjälparen cowboyen och ”fångar in” handlingen med en sammanfattning av det vi hört.
Sista stunden innan rasten fick de jobba med sifferkörkortet eller läsa böckerna som vi lånade hos Eva. Jag fick dela ut tre nya sifferkörkort och barnen är så stolta. Här fick vi också en anledning att påminna om att vi inte jämför oss med varandra utan jobbar på i vår takt…för slarv lönar sig inte hos de gamla damerna Johansson & Björk;)!
Vi har läst ganska mycket eftersom biblioteket påminde mig om att Iris-boken behövde återlämnas…så den är nu klar. En ganska tokig bok som man nog kan ta till sig av på lite olika nivåer. Barnen gillade den i alla fall och de fick betygsätta boken genom att visa antal fingrar. Resultatet blev genomgående femmor:)! Kul!
En ny bok är på gång, ”Den magiska julstjärnan av Kristina Reftel. Jag har inte läst den tidigare, men i olika lärarforum har den hyllats och när jag ögnade igenom de första kapitlen så fastnade jag verkligen för boken. Ska bli spännande att se vad barnen tycker.
Klassiska fredagsinnehållet veckodagbok och lilla aktuellt hann vi också med. Idag snickrade jag ihop ett nyhetskryss medan vi tittade och barnen är verkligen jätteduktiga – 6 rätt av 6 möjliga och dessutom tre bonusstjärnor(extrafrågor)! Heja!
Dagen avslutades med massage till julmusik. Mysigt!
Eftersom fönstren är fyllda med adventsljusstakar så skickade jag hem de myror som vi gjorde v.38, dessa ligger i ryggsäcken.
I ryggsäcken finns också ett klistermärke med Brandskyddsföreningens brandapa Flammy som påminner oss om att blåsa ut ljusen så här i adventstid.
Trevlig helg och ha en fin advent!
//Fröken C

2 reaktion på “Adventsmys, böcker & brandapor

  1. Mormor Cais i Arvika

    Hej! Vad mysigt att ni förbereder er så inför advent och jul. Jag ser fram emot att komma till er fina klass snart igen.

  2. Zandra Eriksson

    Det såg så mysigt ut i fredags morse! Jag hade gärna stannat kvar och myst jag också 🙂

    //Zandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *