Rudolf & Ugglan

Skrivet den av
Våra fina målningar och meningar om Rudolf med röda mulen.

Våra fina målningar och meningar om Rudolf med röda mulen.

Hej bloggen,
Torsdag igen :)! Göra-klart-stunden är numera allmänt vedertagen och först på agendan idag var att färdigställa ”Rudolf-målningarna”. Barnen fick själva montera dessa och också skriva en egen mening om bilden och filmen. Dessa blev superfina, kom gärna upp i korridoren och titta på dem!
En annan sak som hägrade var att bli klar med uppkörningen och få det efterlängtade sifferkörkortet. Konstapel Johansson skrev ut flera körkort under dagen och alla fick sedan veta att när man väl fått kortet så får man inte slarva, för då kommer ”Johansson & Björk” och tar körkortet. En barnkommentar som kom efter detta var tillägget, de gamla damerna Johansson & Björk…ja vad säger man, små sanningar ur barnamun:)!
Vi jobbade sedan vidare med räknehändelser om subtraktion och skillnad. Vi läste gemensamt, ritade och skrev på mattespråket. Några hann också med att göra egna räknehändelser.
Sedan tittade vi på sista avsnittet av ”Ugglan och kompisproblemet”. Idag handlade det om att ”skylla på andra” och rådet från ugglan blev då att: ”Om man icke varit schysst, då ska man icke vara tyst!” Vi pratade efteråt om att det oftast också känns bättre i magen om man berättar då man gjort något dumt.
image
Ovan ser ni Ugglans råd, och dessa påminner vi varandra om. Jag har en ny filmserie på gång som också handlar om kompisfrågor – en mycket viktig, men inte helt lätt sak!
Imorgon firar vi första advent här i skolan, vi ses då!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *