Vårt klassträd

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Efter sångsamlingen så gick vi till Margaretaparken. Vi tittade på några olika träd och talade om hur träden förbereder sig för vintern.
Vi lekplatsen hittade vi en fin lönn som vi adopterade. Detta träd ska vi följa under årets årstider.
Alla fick med sig ett löv som jag tänker att vi ska använda efter höstlovet.
Under gårdagskvällen följde jag rapporteringar från det hemska som skett i Trollhättan. Jag surfade sedan runt på olika sidor för att fräscha upp hur man på bästa sätt hanterar händelser som denna. Enligt vår skolpsykolog Pia och allt jag läste så pratar man om händelserna om barnen själva tar upp dem…och de gjorde barnen i vår klass.
Vi ägnade morgonsamlingen åt att tala om det som hänt, svara på frågorna lugnande och sakligt. Tankarna är många och jag förstår att de funderar. Jag försökte i alla fall avsluta med att få dem att förstå att detta är en mycket ovanlig händelse och att om man funderar så ska man fråga någon vuxen i ens närhet. Avslutningsvis så sa vi också att de flesta människorna på vår jord är snälla, vänliga människor som tycker att alla är lika mycket värda!
Med dessa ord så vill jag önska er en fin helg(och lov för dem som får ledigt)!
//Fröken C

3 reaktion på “Vårt klassträd

  1. Camilla

    Tack för allt fint du/ni gör för våra barn, det uppskattas verkligen!
    Trevlig helg! / Camilla (Alma)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *