Bokstavsarbete SS

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Idag fortsatte vi arbetet med bokstäverna. Vi jobbar nu med att lära oss allt om Ss. Hur vi skriver bokstaven, hur den låter, var i alfabetet och på tangentbordet den finns och att läsa texter med S.
Eftersom vi skapar vår egen fina bokstavsbok så behöver vi limma mycket. Denna klass gillar utmaningar och idag tog jag dörför tid på ”inlimmningen” av bokstavsbokens alla delar. Klassvärdarna Carl och Hedda fick jobba hårt med att dela ut alla bitar och alla andra limmade för brinnande livet. Härligt! Fort gick det också, alla åtta delarna fanns på plats i alla böcker på drygt 9 minuter. Det är fyra gånger fortare än när vi gjorde det första gången :)!
Innan vi satte igång med arbetet så repeterade vi arbetsgången. Vi fick också ett spontant besök av bitr.rektor Louise Karlsson som fick se hur fint vi jobbade och sjöng- trevligt! Jag visar ibland teckenspråkstecknet för en bokstav och sedan sjunger barnen den bokstavsvisan. Duktigt!
Eftersom jag är en ganska petig fröken då det gäller hur bokstäverna ska formas(allt för att de så småningom ska få ett bra flyt i handstilen) så sjöng vi också ”Alla bokstäver börjar uppifrån-rapen”.
Sedan jobbade barnen fint med Ss, alla i sitt tempo.
Efter lunchen hade de idrott med Åsa och det var jättekul att höra att de fått så mycket beröm – stolta fröknar!
Sista stunden gick vi igenom läxan, den ligger i barnens väskor. Kan väl förtydliga att läseboken kan stanna kvar hemma, jag hojtar till om vi ska använda den här i skolan. Den svarta mappen var tänkt som skydd för läxhäftet så det är bra om den ligger i väskan.
Ha en fin eftermiddag!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *