Klassråd och matematik

Skrivet den av

image
Hej bloggen!
Idag hade vi vårt första klassråd. Denna första gång agerade jag och Kattis ordförande och sekreterare. Vi inledde med att tala om vad ett klassråd är och varför vi har det, sedan visade vi dagordningen och gick igenom punkt för punkt. Barnen var duktiga även om det blev mycket att lyssna och lite myror här och var…
Riktigt roligt var det också att punkten ”läget i klassen” (där barnen visar hur känslan i klass 1 a är) fick många så röster. Saker som kunde bli bättre var mer leksaker och här kan vi nu glädjande nog berätta att leksaksboden äntligen öppnat och att man nu kan låna leksaker!
Idag har vi också testat på halvklasserna och förlängt schemat något, och det gick riktigt bra! Hos mig jobbade vi med matematik. Jag visade hur spelet LYCKO fungerar och så gick vi gemensamt igenom arbetet med siffran ett. På gulan jobbade de med vad kroppen behöver för att må bra.
Vi har haft en bra dag även om några var lite trötta. Eftersom vi talar om vad kroppen behöver, så kan vi ju alla påminnas om att sömn är ju ett mycket viktigt behov.
Imorgon är det tisdag och skolfoto. Ses då!
//Fröken C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *