Rundhunden

Skrivet den av

image
Hej bloggen,
Idag läste vi samma saga som klass 1B, ”Rundhunden och den bottenlösa dammen” skriven av Inger och Lasse Sandberg. Jag valde att visa bokens bilder på SMART-boarden. Detta för att fånga barnens intresse ännu mer. Jag läste, de lyssnade fantastiskt bra(så bra att jag höll på att missa att det var rast…).
Efter rasten pratade vi om olika hundar som kunde finnas i fantasins värld. Barnen hade många kreativa förslag som fiolhundar, hjärthundar, prutthundar osv. Sedan hade vi Kattis målarskola, där hon visade hur vi skulle göra och pratade om hur vi tar hand om penseln, hur vi tar färg etc.
Barnen ritade först med tavelkrita(här fick vi berätta att sådana kritor hade vår fröken och hon skrev på en svart tavla…), fyllde i med svart kladdkrita och sedan med vattenfärg som de ”moddlat” upp.
Resultatet blev jättefint och jag tror att alla barnen gick från skolan och kände sig nöjda med sina fantasihundar.
Jag ska nu ägna eftermiddagen åt att dra bort maskeringstejpen(Tack Marie B för det jobbet!)och namna konstverken.
Veckobrevet kommer per mail till alla som finns på Skolwebben, ni andra får ta ett ex när ni hämtar på Gulan.
Nästa vecka är det fotografering på tisdag och för våra elevrådsrepresentanter Felix och Irma är det foto även på torsdag.
Trevlig helg!
//Fröken C

En reaktion på “Rundhunden

  1. Maria

    Vilken härlig skolstart! Fantastiskt fint med så mycket lärande och kul! Trevlig helg!🌺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *